Blog

Normal că ai nevoie și de un Autogreder!

Normal că ai nevoie și de un Autogreder!

25 octombrie 2021 Utilaje

Răspunsul este simplu….
Surprinzător de mulți antreprenori ne-au întrebat dacă au nevoie și de un autogreder și vrem să le răspundem punctual la întrebare.

Normal că ai nevoie de un autogreder. Este o oportunitate excelentă de investiție și ar fi mare păcat să o ratezi. Să-i dai cu piciorul când te poate ajuta pe atât de multe planuri.

Grederele sunt utilaje minunate, deși primele modele au fost trase de cai, iar mai târziu cu tractoare. Majoritatea grederelor moderne sunt autopropulsate și, prin urmare, din punct de vedere tehnic, ”gredere cu motor”.

Grederele nu se limitează doar la pregătirea și întreținerea drumului asfaltat!
Sunt utilizate în multe industrii diferite, inclusiv în construcții, minerit, amenajarea terenurilor și întreținerea drumurilor publice. Practic sunt utilizate pentru deplasarea și nivelarea solului și a pământului – dar la fel sunt și alte tipuri de utilaje, cum sunt buldozerele. Unul din aspectele cheie care le diferențiază, în schimb, este precizia cu care grederele pot realiza aceste activități.

Mai precis, autogrederele funcționează foarte bine pentru nivelarea, împrăștierea și tăierea materialului.

Construcția și întreținerea drumurilor, cele mai frecvente activități pentru autogredere
Proiectate inițial pentru ele, utilajele sunt ideale pentru întreținerea drumurilor cu pietriș și pământ, inclusiv pentru scarificare și remodelarea acestora.

Autogrederele sunt utilizate în mod obișnuit pentru a crea piste netede de pământ în pajiști, tufărișuri și ferme. Dar și pentru realizarea de șanțuri de drenaj (în formă de V) de-a lungul drumurilor și pentru modelarea malurilor canalelor.

Grederele excelente pentru dezăpezit!
Iar pentru ninsori mai abundente există lame speciale care funcționează extrem de bine cu autogrederele.

Specific pentru aceast utilaj este posibilitatea reglării poziției lamei, aceasta putând fi orientată în plan orizontal, vertical, cât și deplasabilă în lateral. De asemenea, pe același suport al lamei se pot folosi echipamente suplimentare pentru săpat șanțuri, taluzuri, distribuirea agregatelor și mixturii asfaltice pentru lucrări de drumuri, scarificarea unor terenuri.

Autogrederele mașinile cele mai potrivite pentru lucrări de nivelare-profilare
Un alt element caracteristic este așezarea lamei aproximativ la mijlocul mașinii, între puntea din față și cea din spate, loc în care oscilațiile pe verticală din cauza neregularităților drumului se resimt cel mai puțin.

Aceste mașini sunt utilizate la diverse lucrări
– construcția și întreținerea drumurilor;
– profilarea rambleelor sau debleeelor pentru drumuri;
– nivelarea unor suprafețe mari (stadioane, aerodromuri etc.);
– nivelarea taluzurilor la ramblee, deblee, vanale sau diguri;

Cu un operator calificat, un astfel de utilaj poate îndeplini o mare varietate de sarcini 
– executarea de umpluturi cu înălțimea până la 1 m și a unor săpături cu adâncimea până la 0,7 m;
– împrăștierea într-un strat uniform a nisipului, criblurii, pietrei sparte;
– amestecarea materialelor (agregate +liant) dirct pe drumuri;
– scarificarea unor pământuri tari în vederea amenajării lor;
– curățirea șoselelor de zăpadă în timpul iernii.

Autogrederele pot fi clasificate după mai multe criterii
Cele mai importante modele pe care vi le propunem aici pe site, sunt cu cele cu transmisie 6×6: Autogreder HBM NOBAS BG 180 TA7 și Autogreder HBM NOBAS BG 120 TA6.

Cauți cel mai bun autogreder pentru următorul tău proiect?

Și ai nevoie de un pic mai mult ajutor, poate …? Poți răsfoi aici cele mai bune modele sau poți accesa direct pagina Contact unde să ne lași mesajul tău, urmând să revenim cu cele mai bune oferte!