Pompa de caldura monobloc monofazata 8kW R32-B

Cere ofertă

Preț

2,397 Euro (fără TVA)

Detalii tehnice

Capacitatea de incalzire
1.57 - 8.4 kW
Pompa circulatie
integrata
Capacitatea de racire
0.99 - 6.22 kW
Agent frigotehnic
R32
Compresor
Panasonic
Conexiune electrica
monofazata 220V
Temperaturi ambientale de lucru
de la -25 la +43°C
Tehnologie
aer - apa
Temperatura apei/antigelului din instalatie
de la +7 la +55°C
Display color inteligent
5-inch
Dimensiuni
970 x 475 x 835 mm
Greutate operational
109 kg
Certificari
CE, SG ready, ERP A+++, Keymark, MCS
Monitorizare la distanta prin internet
IOT

Descriere

Noua generatie de pompe de caldura, monobloc, aer apa, ce utilizeaza agent de racire R32 aduc cele mai inalte performante de pana acum din gama, avand temperaturi pe tur de pana la 55°C, fiind potrivite si pentru spatiile echipate cu radiatoare clasice. In plus noul agent de racire ECOLOGIC R32 este prietnos cu mediul.

Pompa monobloc inseamna si usurinta la instalare, practic tot circuitul frigotehnic este inglobat in unitatea unica exterioara, astfel ca instalrea se face face usor fiind necesar a fi conectate doar turul si returul de la instaltia de incalzire plus conexiunea la instalatia electrica.
Noile pompe de caldura pot functiona atat in regim de incalzire, pana la o temperatura exterioara de -25°C, inclusiv pentru instalatii clasice cu radiatoare si circuite de incalzire in pardoseala, desigur cu o eficienta si mai ridicata in situatia utilizarii de ventiloconvectoare, dar si in regim de racire, daca sunt utilizate splituri sau ventiloconvectoare, agentul de racire fiind chiar apa/antigelul racit pana la o temperatura de 7°C. La racire, trebuiesc prevazute circuite pentru evacuarea condensului.

Eficienta energetica este EXCEPTIONALA, practic pentru fiecare 1 watt de energie electrica consumat primiti inapoi de pana la 5.2 ori energie termica. Randamentul energetic este chiar si mai mult imbunatatit in situatia montarii intr-un sistem unde exista si o instalatia fotovoltaica, gratie tehnologiei SG Ready (Smart Grid) care va permite ca pompa de caldura sa treaca intr-un mod intesiv de producere de caldura sau de frig (racire) sau de apa calda menajera, in conditiile in care exista excedent de energie fotovoltaica care altfel s-ar duce in reteaua energetica nationala, probabil, fara nici un beneficiu pentru detinatorul sistemului.

Opozitia folclorica la tehnologia pompelor de caldura de genul „Nu sunt domne’ pentru clima de la noi!” poate fi usor demontata daca consideram exemplul tarilor nordice europene precum Danemarca, Norvegia si Finlanda unde majoritatea sistemelor de incalzire, montate in ultimii 15 ani, sunt bazate pe pompe de caldura.

Calculul orientativ al puterii necesare pentru pompa de caldura se poate face inmutind suprafata in metrii patrati cu 80 in cazul locuintelor slab izolate sau cu 50 in cazul locuintelor bine izolate, de exemplu la 100 mp x50 = 5000 adica o pompa de caldura de 5 kW ar fi suficienta (daca locunta este bine izolata).